onsdag 18 april 2012

Halogenugn, kan det vara något?

Har en tid funderat på vad man kan ha en halogenugn till.
Idag passade jag på att läsa på kartongen, i affären.

En halogenugn kan tydligen användas till flera olika saker: baka, laga mat mm mm.
Tidsbesparingen, jämfört med vanlig ugn, är det viktigaste positiva argumentet - det skall gå på ca ½ tiden.
Vidare så skall det osa mindre.
Nackdelar: Den tar plats på bänken samt måste diskas ;-)

Letade efter receptbok på nätet men hittade ingen på svenska.
Däremot hittade jag några "strö"-recept, på kyckling och muffins.

Får nog avvakta och fundera lite mera om fördelarna överväger nackdelarna.

Har Du erfarenheter, positiva eller negativa?
I så fall kommentera!


2 kommentarer:

  1. har använt halogenugn i flera år nu använder den nästan varje dag kyckling är den oslagbar på lax lägg fisken med skinsidan ner på ett teflongaller lite smaksatt örtsalt kör 15 min 200 grader perfekt.
    Grillade revben med suveräna

    SvaraRadera
  2. Intressant, man kanske skulle skaffa en?!

    De tider du anger, gäller det rå kyckling/lax?
    Samma sak med revben, det är väl grillade revben som du värmer?

    SvaraRadera