onsdag 9 september 2009

Olika operatörers tilläggstjänster för mobil surf


Många operatörer, eller kanske alla, har olika former av tillägg på sina kontantkort och abonnemang som gör att du för en fast kostnad per månad kan använda internet i din telefon.





  • Tre har tillägget 3MobilSurf för 90:- resp 150:- (turbo) per månad och detta kan användas både på abonnemang och kontantkort. Tre tillåter att telefonen tjänar som modem mot datorn. Kanske är datamängden begränsad till 20Mbit/månad?
  • Telenor har tillägget Telenor Fri Mobilsurf för 59:- resp 119:- per månad och 59-kronorsvarianten kan användas både på abonnemang och kontantkort. 119:- (turbo) är förbehållen abonnemang. Telenor tillåter att telefonen tjänar som modem mot datorn. Ingen begränsning av datamängd!
  • Tele2 har tillägget Mobil Surf i olika former och med en prislapp på mellan 39:- och 159:- per månad (Small/Medium/Large). Dessa tillägg verkar bara fungera på abonnemang. Datamängden är 200Mb/1Gb/5Gb.

Antagligen har Telia något liknande tillägg men där har jag dålig koll - kommentera gärna så kompletterar jag.
Sedan finns det ju diverse småoperatörer som hyr in sig i befintliga nät men som ej verkar ha tillägg för Mobilsurf!?

3 kommentarer:

  1. Tre's turbo finns inte för deras kontantkort. Ingen databegränsning.

    SvaraRadera
  2. Någon som vet om det fungerar att köpa ett kontantkort och skaffa mobilsurf och använda sim kortet i en surfsticka direkt? eller måste det gå via telefonen?

    SvaraRadera
  3. Det funkar utmärkt med Telenor och Tre i alla fall.
    Det borde fungera med övriga operatörer också men inget jag har provat.

    SvaraRadera