måndag 13 augusti 2007

Blogga med mobiltelefonen

Ett alldeles utmärkt sätt att kunna uppdatera en blogg från mobiltelefonen är att teckna sig för en blogg hos www.blogger.com.
Det går då att skicka in sina inlägg som e-mail från mobiltelefonen och direkt till Blogger via den adress som du får när du registrerar dig. Med inställning ”Publicera direkt” hos Blogger så kommer inlägget direkt på bloggen.

Bloggen blir ju direkt mera intressant om man kan skicka med en illustrerande bild och även denna är möjlighet finns. En utmärkt beskrivning på detta finns i PC Hemma Special nr. 1 2007.

Kort så går det till så att du registrerar ett konto hos Yahoo som sedan används för att komma in hos Flickr - Flickr är en sida där man kan lägga upp sina bilder.
Genom att koppla ihop Flickr med Blogger så publiceras de bilder, med kommentarer, som skickas som e-mail, på en speciell adress, även på Blogger.
Vill du bara lägga upp bilder hos Flickr så använder du en annan e-mail adress.Så här gör jag för att skicka till Flickr med vidarebefordran till Blogger:- Tar fotografiet alt hämtar ett sparat i telefonens galleri.- Redigerar fotot map ljus, färg men framförallt storlek - minskar till 320x240.- Väljer att skicka fotot via e-mail- Skriver rubrik och text i mailet.- Skickar mailet till den speciella e-mailadressen som vidarebefordrar till Blogger

Bilden med dess text publiceras nu på både Flickr och Blogger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar