fredag 24 september 2010

Tre SIM-kort i mobilen!

På nyteknik.se kan man läsa om en kinesisk krets för mobiltelefon som gör att man kan använda TRE SIM-kort, och från olika operatörer, samtidigt!

Kretsen fungerar endast för GSM-kort/nät (2G/2,5G).
Eftersom många i Sverige vill ha 3G för att kunna skicka och ta emot information
snabbare så är den kanske inte lika intressant?!  Dessutom utestängs Tre (3) som möjlig operatör eftersom de endast har 3G-nät.

EDIT: Inlägget justerat efter kommentar nedan.

4 kommentarer:

  1. Först och främst: Artikeln handlar om en KRETS (alltså inte en hel mobiltelefon) som kan hantera tre SIM-kort samtidigt. Vi får alltså vänta på att en telefontillverkare börjar använda kretsen.
    För det andra: Varför skulle det inte vara intressant i Sverige? Vi har ju också flera operatörer och det är väl inte helt ovanligt att man har ett privat abonnemang och ett arbetsabonnemang som vore praktiskt att ha igång samtidigt?

    SvaraRadera
  2. Ok, jag missförstod artikeln, ber om ursäkt för detta!
    Att det inte är så intressant i Sverige bygger jag på det faktum att de flesta, men inte alla, vill ha 3G i sin telefon för att kunna surfa mm med bra hastighet.
    KRETSEN var bara avsedd för 2G.

    Tack för din kommentar, ändrar bums!

    SvaraRadera
  3. Det som framför allt är intressant är när man är utomlands, då kan du ha kvar ditt vanliga sim-kort för inkommande samtal samtidigt som man använder calling card med ett lokalt kort

    SvaraRadera
  4. Det låter som en bra grej! Har själv haft dylika saker i mina tidigare GSM-telefoner men skillnaden med denna var ju att den övervakade alla korten. Jag fick starta om telefonen för att byta kort!

    SvaraRadera