måndag 13 december 2010

Hustruns julbak - Pomeranslimpa

Idag har det bakats pomeranslimpa enligt nedanstående recept.











Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 50 g matfett
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 1 påse malt pomeransskal (20 gram)
  • 5 dl rågsikt
  • ca 8 dl vetemjöl Special
  1. Smula jästen i en bunke. 
  2. Smält matfett i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader.
  3. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av degspadet, sirap, salt, pomeransskal, rågsikt och det mesta av vetemjöl Special.
  4. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  5. Arbeta degen smidig och forma till två runda limpor. Lägg dessa på bakplåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 40 minuter.
  6. Grädda i nedre delen av 200-gradig ugn i ca 30 minuter.

















Visst ser det mumsigt ut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar