Ingredienser
- 50 g jäst
- 50 g matfett
- 5 dl mjölk
- 1 dl brödsirap
- 1 tsk salt
- 1 påse malt pomeransskal (20 gram)
- 5 dl rågsikt
- ca 8 dl vetemjöl Special
- Smula jästen i en bunke.
- Smält matfett i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader.
- Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av degspadet, sirap, salt, pomeransskal, rågsikt och det mesta av vetemjöl Special.
- Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord.
- Arbeta degen smidig och forma till två runda limpor. Lägg dessa på bakplåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 40 minuter.
- Grädda i nedre delen av 200-gradig ugn i ca 30 minuter.
Visst ser det mumsigt ut?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar