fredag 27 augusti 2010

Mobilens batteri laddas ej - vad göra?


Vissa telefoner går ej att ladda om batteriet är FÖR dåligt beroende på att mobilen MÅSTE starta upp innan den börjar ladda - man har hamnat i ett Moment22-läge






Det finns några olika sätt att försöka lösa detta på, lite grann beroende på teknisk kunskap:
  1. Har du en annan telefon med samma batterityp så kanske denna telefon kan ladda även ett totalt urladdat batteri - ett exempel: Ladda ett Nokia N900-batteri i Nokia 5800XM
  2. Låt batteriet vila någon eller några dagar med förhoppningen att det återhämtar sig så mycket att det går att ladda. Ta ur SIM-kortet så att batteriet ej behöver belastas med att telefonen söker nät.
  3. Ge batteriet en kick genom att ansluta en spänning från t ex ett nätaggregat med variabel ström och spänning. Använd den spänning som laddaren är stämplad med och begränsa strömmen till typ 1A och anslut plus (+)  från nätaggregatet till plus (+) på batteriet, minus (-) till minus (-) på batteriet. Nätaggregatets amperemeter skall nu visa din laddström - ladda några minuter!
Idén till blogginlägget kommer från mobilforum.se!

    2 kommentarer:

    1. rätt enkelt, man köper nytt batteri, inte så jättesvårt hörru, o sedan köper man aldrig mobiltelefoner där det inte går att byta batteri på.

      SvaraRadera
    2. Jo, det är ju ett annat sätt att lösa det på!
      Nu är ju dock så att även ett sprillans nytt batteri kan bli FÖR urladdat och då kan ju dessa tricks rädda resan eller utflykten.

      SvaraRadera