onsdag 23 februari 2011

Android mest utsatt för malware?

Enligt denna artikel så är malware ett stort hot mot smarta telefoner och då, i synnerhet, androidtelefoner!
Dröjer nog inte alltför länge innan det blir samma katt-råttajakt i telefonen som i datorn?!Förhoppningsvis så hamnar virusdefinitionsfilen i molnet.


iPhone är säkrare främst beroende på att Apple måste godkänna appar innan de släpps.

3 kommentarer:

 1. Jag utgår alltid från att mina grejer kan bli hackade. Därför ser jag till att ordning på mina lösenord i en hårt krypterad datafil. Dessutom så skall det finnas minimalt med kritisk information på mitt google mail konto. Väldigt viktigt är även att inte ha samma lösenord på de viktigaste kontona som på skräpkonton. Backa upp all viktig data.

  Din dator och telefon etc kan bli hackad. Se till att de som kommer in inte får ut någon vettig information. Backa upp ordentligt och ofta så att du kan återställa om något skule hända och du är good to go.

  Jag är mindre rädd för virus. När hörde du senast om en stor farlig virusattack, var det 2005? Dessutom så syftar de ändå oftast till att sprida vidare spam och det är stora företag men en massa datorer som drabbas värst. Windows essentials har skyddat mig väl i ett par år och det viktigaste är att jag inte ens märker av programmet. På Linux och Android bryr jag mig inte om virus skydd.

  SvaraRadera
 2. Dessutom, mycket viktigt att komma ihåg, så är den typen av rapporter som du länkar till nästan alltid framtagna av döende företag i branchen, i detta fallet McAffe. Döende, eftersom Microsoft tagit fram ett eget fantastiskt gratisalternativ.

  SvaraRadera
 3. Kör samma antivirus, MSE, verkar dock som betyget i tester är sådär.

  SvaraRadera