lördag 19 februari 2011

Fixa dator med dubbla antivirusprogram, del 2

Berättade tidigare om internetbekymmer efter avinstallation av AVG2011 med programmet Appremover.
Nu finns det internet på datorn igen!

Men för att börja från början: Försöket inleddes med att ansluta en annan dator till modemet för att kontrollera så att anslutningen fungerade - det gjorde den!Nu startades den ej fungerande datorn -  inget internet!
Kommandot "ipconfig /all" bekräftade att datorn ej fått någon adress. Försök med "ipconfig /release" samt "ipconfig /renew" gav ej heller detta datorn någon adress.
Efter diverse misslyckade försök med reparationer mm så gjordes en systemåterställning till ett datum en månad tidigare. Givetvis så kom det utgångna, och ej fungerande, AVG 2011 tillbaka.

Efter omstart pga systemåterställning så fungerade fortfarande inte internet men efter diverse reparationer så gav dock kommandot "ipconfig /all" besked om att datorn fått en ip-adress. Ytterligare en omstart och så fungerar internet igen men utan ett fungerande antivirusprogram!

Nu återstår att avinstallera AVG 2011 utan att tappa internet. Appremover är redan testat med dåligt resultat så det är ingen idé att prova igen.
En sökning på AVG:s forum visar dock att det finns ett program från AVG som heter AVG Remover - detta får testas vid tillfälle men det är säkrast att skapa en återställningspunkt först! Detta för att ha något nytt att falla tillbaka på om även denna avinstallation misslyckas.


Fortsättning följer (nog)?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar