torsdag 26 januari 2012

Nu finns AVG antivirus till Linux.

Sen tidigare finns Comodo antivirusprogram till Linux.

Läser på howtoforge.com att även AVG nu finns till Linux - fint med ett alternativ!

6 kommentarer:

 1. Antivirus till linux känns lika relevant som kylskåp på Nordpolen.

  SvaraRadera
 2. Jo, men tydligen ÖKAR Linux i popularitet och med det intresset från virusmakare?!

  SvaraRadera
 3. Helt sant att linux ökar. Det går däremot inte dra en parallell mellan ökningen av användandet av linux och virusrisken!

  Linux är till skillnad från andra hobby-operativ byggd riktigt från början.

  Ditt antagande vore väl som att säga att man ska skaffa nytt telefonabonnemang men man säger istället "skaffa tele2". Som alla vet är tele2 ett stort skämt. Bara för dom verkar inom telekom/infrastruktur-branschen så kan man inte gärna säga tele2 levererar en tjänst inom den (som fungerar acceptabelt).

  Jag är övertygad om att AVG faktiskt ökar risken med sin release avsedd för linux. Nu har virus-/trojanmakare något nytt att angripa.

  På samma sätt som tele2 sabbar marknaden för telefoni och internet. Övriga aktörer får en mycket lägre "lägsta nivå" att rätta sig till jämfört om tele2 inte existerat. Huvudsaken man är bättre än den sämsta så är man inte sist själv.

  Detta får du väl ändå hålla med om?

  SvaraRadera
 4. När det gäller tele2 så så har jag 110% rätt, hur utvecklingen för linux blir är svårare att sia om :)

  Fortfarande en amatör på linux men om man blicker 20år bakåt så finns ingenting liknande i säkerhetsbrist hos linux kontra microsoft. Linux har haft sina brister men dom täpps fort igen, högre säkerhetstänk från början i skalbaserat os gör inte saken sämre.

  Sen ska man alltid prata motiv. Microsoft har otrolig badwill, linux har inte det. Linux som för övrigt har så många distributioner att man knappast kan angripa alla under ett samlingsnamn "linux". Vill man sen skapa ett bot-nät lr scamma folk online väljer man knappast något där hela källkoden synas av kritiska ögon, användarna oftast har stort datorintresse och för övrigt kontraproduktivt. Ett "angrepp" mot linux lär ganska snart resultera i en motreaktion från linuxfrälsta. Finns det ens Microsoftgroupies likt dom som "dyrkar" linux?

  Nåja, vad vet jag? Förutom att tele2 suger förståss! :)

  SvaraRadera
 5. Vettig kommentar! Tror knappast det finns några groupies som dyrkar Microsoft, nej.

  SvaraRadera