torsdag 17 maj 2012

Nytt sätt att stjäla ur "låsta" bilar

Numera bryter tjuvarna inte upp bildörren längre när de vill stjäla Dina dyrbarheter i bilen!
De ser istället till att bilen aldrig blir låst!


Detta görs genom att störa ut signalen från Din bilnyckel med en störsändare så att dörrarna aldrig blir låsta - läs mera på aftonbladet.se.

Kanske man skulle använda nyckeln mera i bilens nyckelhål hädanefter?
Detta har ju dessutom fördelen att det mekaniska låset blir motionerat så att det fungerar att öppna bildörren även när låselektroniken krånglar.

På tal om störsändare så läste jag häromdagen att polisen skulle använda sådana för att stoppa fordon - tack för all elektronik!

2 kommentarer:

  1. Varför har nästan alla biltillverkare lagt fjärrkontrollernas frekvens mitt i ett amatörradio band/frekvens område. Dessutom är mottagarna i bilarna så dåliga, så det räcker att något sänder i närheten av bilarnas mottagar frekvenser för att dom ska sluta fungera. Problemet är bil tillverkarnas. Dessutom är tekniken inte ny. Sändare som ligger på 433.92MHz har funnits sedan 50-60talet. Men nu för tiden kan du gå in på Clas Ohlson eller Kjell & co och köpa en vanlig komradio och slå ut låsen.

    Polisen vill inte använda störsändare, dom vill skicka små EMP pulsar mot bilen, vilket i sin tur dödar all elektronik i bilen, motorsystem, bromssystem även förarens mobiltelefon även ev pacemaker. Tror inte det kommer bli godkänt.

    SvaraRadera
  2. Tack för att du delar med dig av din kunskap!!

    SvaraRadera