tisdag 13 december 2011

Elmätare från GDS, hit eller shit?

När man prenumererar på Gör det Själv så får man ibland en liten present - det fick jag!
Presenten jag valde var en energimätare från Norgo av modell NGE04. Denna skall man koppla till den blinkande dioden på elmätaren, det låter väl bra?

På framsidan av manualen finns en bild på denna perfekta apparat, visst ser det bra ut?Nu tar vi det lilla underverket ur skyddsplasten och vad hittar vi väl där?

Jo, den allra värdelösaste lilla apparat med 40 cm sladd!
Hur f*n kan man skicka ut en sån här värdelös sak?

Helst skulle ju givetvis givaren varit trådlös, men visst, även en anslutningsplint på mottagaren samt en anvisning om vilken, och hur lång, kabel man kan använda hade dugt.
Minst 10 meter borde det ju vara!

Nu finns det bara två alternativ:
 • Kasta den
 • Prova med en skarvsladd

4 kommentarer:

 1. Då vi har vårt elskåp utomhus hade en trådlös lösning varit ypperlig. Nu kommer jag inte använda den utan försöka sälja de, fär har man elskåpet inomhus borde 40 cm sladd räcka.

  SvaraRadera
 2. Hittar du flera intressenter så är min också till salu -;)

  SvaraRadera
 3. fan klaga på något skit som du fått gratis! va lever du i för värld? du fick kanske en rollex med flingpaketet när du va liten eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inget som är gratis. Gratis i det här sammanhanget betyder att han inte betalat separat för den. Personligen är jag tacksam för det han skrivit - för jag funderade på att göra just det: betala direkt ur plånboken.

   Radera